Haber

Mersin Büyükşehir Kaşlı Huzurevi Personeline Hayvan Yaklaşımı ve Beden Dili Eğitimi Verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan ve binlerce pati dostunun yaşam alanı olan Kaşlı Süreksiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarına ‘Yaklaşım Tekniği Eğitimleri’ veriliyor. Mars K9 Eğitim Merkezi iş birliğiyle verilen eğitimler, çalışanın hayvanlarla daha yakın, pozitif ve sağlıklı bir iletişim kurmasını hedefliyor.

Huzurevinde hayvan bakıcıları ve hayvan toplama personeline yönelik saha ve barınak eğitimleri verilmektedir. Mersin Mars K9 Köpek Okulu sahibi ve profesyonel köpek eğitmeni Rasim Tekin ve ekibi tarafından verilen eğitimin içeriği, hayvan yakalama tekniği, hayvanlara yaklaşma ve hayvanların beden dilini anlayarak kontrolü ele alma ana konularından oluşuyor.

EĞİTİMLER UYGULAMALI OLARAK VERİLİYOR

30 gün boyunca verilecek eğitimlerin saha düzeyinde, sokak köpeklerini toplayıp barınağa getirirken nasıl yaklaşmaları ve bağlantı kurmaları gerektiği, incitmeden ve empati kurmadan olumlu bir bağ kurmanın değeri, tasmanın nasıl olması gerektiği anlatılıyor. Toplama sırasında kullanılan aparatlar hayvanları korkutmadan kullanılmalıdır.

Barınaktaki hayvan bakıcılarına verilen eğitimde padoklara girerken nasıl hareket edilmesi gerektiği, hayvanların nasıl sakinleştirilmesi gerektiği, mama ve su bırakılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler veriliyor.

Geçen yıl başlayan ve bu yıl ikincisi düzenlenen eğitimler, her çalışana 8 saat teorik ve 8 saat pratik olmak üzere iki aşamada veriliyor. Büyükşehir Belediyesi, verdiği eğitimlerle patili dostlarının barınakta daha rahat ve huzur içinde yaşamasını sağlamayı amaçlıyor.

TEKİN: “DOĞRU İLETİŞİM OLUMLU İLETİŞİM SAĞLAR”

Mersin Mars K9 Köpek Okulu sahibi ve profesyonel köpek eğitmeni Rasim Tekin, alanda verilen eğitimin içeriğinden bahsederek, “Saha eğitiminde personele nasıl davranması, nasıl olumlu iletişim kurması, nasıl davranması gerektiğini anlatıyoruz. Köpekleri doğru yakalamak için. Bunların hepsini birebir çalışıyoruz.” dedi.

Tarlada saldırgan ve uysal hayvanlara yaklaşımın farklı olması gerektiğini kaydeden Tekin, “Burada çok önemli bir nokta var. Köpekle doğru bir iletişim kurmamız gerekiyor. Doğru iletişim kurarsak aramızda olumlu bir iletişim ortaya çıkar. Ve köpekler. Böylece köpekler barınağa geldiklerinde burada daha rahat oluyorlar. Bu bir psikolojide oluyor. Önemli olan beden dilini anlayarak, empati kurarak iletişim kurmaktır. O zaman hem onlar hem de bizim için her şey daha iyi, daha mutlu olur” dedi.

Barınaktaki otlaklarda verilen eğitimin içeriğini anlatan Tekin, “Hayvanların bakımını yapan personelin köpekleri mama ve su verirken nasıl sakinleştirmesi, nasıl yer değiştirmesi gerektiği gibi unsurlar üzerinde çalışıyoruz. ? Köpeklerin doğru enerjilerle reaksiyona girerek daha pozitif hale gelmesi gibi faktörler üzerinde çalışıyoruz.” .

“ÖNCELİĞİMİZ KÖPEĞİN MUTLULUĞU”

Personelin öncelikle köpeğin tepkilerini anlaması gerektiğini belirten Tekin, değerli noktalara vurgu yaparak şöyle devam etti:

“Köpeğin tepkileri çok değerli. Köpek neden tepki veriyor? Neden bu alışkanlığı edindi ve bu alışkanlığın sonucunda verdiği yansımalar neler? Test ettikten sonra ona göre plan yapıyoruz. İletişime geçmiyoruz. Hızlı bir şekilde bazı köpeklerle anlaşıyoruz. Yaklaşık bir hafta, on gün kadar tarlaya gidiyoruz. “Onlara yiyecek, su veriyoruz ve daha yakın temas kuruyoruz. Bunlara yönelik kullandığımız birçok yöntem ve teknik var. Burada değerli olan tek şey var; öncelikle köpeğin tatmini ve pozitif bağ kurularak köpeğin sahiplenilmesi.”

“HAYVANLAR İÇİN BÜYÜK BİR HİZMETİMİZ VAR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerinin ve farklı kurumlarla işbirliklerinin önemli olduğunu kaydeden Tekin, şöyle konuştu:

“Aslında bu bahisten çok memnunum. Çünkü Mersin bölgesinde çok iyi çalışan bir grup var. Özellikle tahsilat ekibindeki arkadaşlarımız, yaralı bakım ekibi 24 saat çalışıyor. Ben de Onlarla birebir çalıştım. Hayvanlara çok güzel bir hizmet var. Hayvanların memnuniyeti ve rahatı için her şeyi yapıyorlar. Ama burada tek sorun terk edilme sayıları çok fazla, sahiplenme sayıları çok fazla. çok düşük. O yüzden hayvan sahiplenmek isteyen insanlardan ricam, burada çok sayıda safkan köpek var, lütfen sahiplenin”

EKİPLER ALDIĞI BİLDİRİMLERDE ÖĞRENDİKLERİNİ UYGULAMAYA BAŞLADI

Ekipler aldıkları eğitimleri gittikleri tebliğlerde uygulamaya başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine ekipler, Kayrakkeşli’ye giderek 2 vatandaşın bakamadığı köpekleri, aldıkları eğitimi uygulayarak köpekleri rahat bir şekilde Huzurevi’ne getirdi.

“GÖZLERİM ARTIK GERİ DÖNMEYECEK, GÜVENLİ ELLERDE”

Kayrakeşli’de yaşayan Abdulkadir Çakar, annesiz 6 yavruya bakıyordu. Yavrular büyüdükçe komşuların şikayetleri artarken Çakar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine haber verdi. haberler vermek zorundaydı. Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Hayvan Bakımevi ekipleri, Çakar’ın söylediği yere gelerek köpekleri yeni eğitimleri doğrultusunda alarak Huzurevi’ne getirdi. Konuyla ilgili konuşan Çakar, “Bu altı yavruya ben baktım. Anneleri yok. Yavruyken hiçbir sorun yoktu ama büyüdüklerinde çevreyi rahatsız etmeye başladılar. Ayrıca yavrular da var. Komşulardan gelen şikayetler. Artık şikayetlere dayanamıyorum. Aslında ayrılmak istemiyordum ama böyle oldu.”

Büyükşehir Belediyesi’nin sokak köpeklerini barınakta ağırlamasına da değinen Çakar, “Artık arkama bakmıyorum, onlar emin ellerde. Hepinize hayırlı olsun.”

Sokakta bırakılan köpeğin bakımını 6 ay boyunca üstlenen Musa Zengin ise şunları söyledi: “Yukarıdaki yola bıraktılar. Yoldan buraya geldi. Biz buraya baktık. 6 aydır buradalar. Kışın burada değiliz, yayladayız.” diye konuştu: “Büyükşehir’in himayesinde veriyorum, huzur içindeyiz. Onu emin ellere teslim ettik.”

Kaynak: ANKA / Yerel

bozyaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu